Uživatel nepřihlášen
Little Boy´s Blog
RSS kanál blogu
Píše: Little Boy - Rubrika: Blogy
Blog nevyjadřuje názor redakce Zing, více zde.
Little Boy´s Blog

Fallout Shelter - minirecenze

Středa 2.9.2015 17:17 - Autor: Little Boy
To se mi líbí

Fallout Shelter - minirecenzeJe to už více než čtyři roky. Více než čtyři roky, co jsem publikoval nějakou tu recenzi zde, na svém blogu. Měl jsem takovou "menší" tvůrčí pauzu, vlastně ani nevím, jak se to přihodilo. Nicméně jsem se rozhodl oživit svůj mrtvý a supy ohlodaný blog a začít opět přidávat nějaké ty recenze. Za tímto rozhodnutím určitě také stojí fakt, že jsem přešel z mojí doslohujicí Playstation 3, na Playstation 4. No co, změna je život a život je progres. Takže se těště na recenze na ty nejlepší hry, vše samozřejmě odzkoušené na Playstation 4 verzi, pokud nebude uvedeno jinak. Jako je tomu v tomto případě :-D. Ostatně mě i zajímá, jestli je zde stále aktivní někdo, kdo by si pamatoval, jak jsem začínal :-).

Verze pro Android

Podzim se k nám neúprosně blíží a každý správný fanoušek série Fallout má ve svém Pip-Boyovi zaškrtnuté datum 10. listopadu. Den, kdy má vyjít všemi očekávaný Fallout 4. Nicméně se nám vývojáři rozhodli zkrátit a zpříjemnit čekání vydáním hry Fallout Shelter.

Ve hře Fallout Shelter se postavíte do role ředitele nebo chcete-li správce, který má na starosti chod celého Vaultu. Pokud jste se náhodou nikdy nesnažili přežít jadernou válku, tak Vault je vlastně rozsáhlí bunkr v podzemí, kam se obyvatelé schovávají, aby unikli radioaktivitě a nástrahám post-apokalyptického světa.

Začátek Vašeho Vaultu
Začátek Vašeho Vaultu
Možnosti jsou neomezné...skoro
Možnosti jsou neomezné...skoro

Jakožto správce Vaultu, máte na starosti přežití vašich obyvatel. Musíte se postarat, aby všichni měli dostatek jídla, pití a aby Vault mohl fungovat, tak také dostatek elektřiny. O to se postaráte stavbou správných místností. Od elektrárny a jídelny  přes tělocvičnu a učebnu až po bar nebo zahradu. Všechny místnosti jdou samozřejmě vylepšovat nebo popřípadě jde místnosti zvětšovat. Možností je zde opravdu mnoho.

Pro ty, kteří někdy hrály předchozí Fallout hry, nebude novinkou, že jako měna se v tomto světě používají "zátky". Ty si vyděláte tím, že se vašim postavám budou zvětšovat úrovně, budete posílat své obyvatele ven, do nehostinných podmínek starého světa nebo budete "RUSHovat" místnosti. Rushovaní místností  znamená, že urychlíte práci. Pokud vše půjde jak má, dostanete surovinu, kterou místnost produkuje a zároveň si vyděláte i nějaké ty zátky. Pokud se ovšem něco pokazí, stane se obvykle jedna ze dvou věcí - vypukne požár nebo ze země začnou lézt radioaktivní brouci. Potom je na obyvatelích, jak se s tím vypořádají.

My life is awesome.  STAY POSITIVE
My life is awesome.  STAY POSITIVE

Co mě na hře asi nejvíce zaujalo, byla celková atmosféra. Obyvatelé si mezi sebou navzájem povídají, občas hodí i nějaký ten vtip. Za zmínku také stojí chvíle, kdy pošlete dvě postavy (muže a ženu) do společné obývací místnosti, kde se chvíli toká, no a pak se šu... Balící hlášky postav rozhodně stojí za vaši pozornost. A zplození dítete, je vlastně jeden z hlavních zdrojů přibývání nových obyvatel do Vaultu. Protože jedině s narůstajícím počtem osob, můžete stavět další a další typy místností.

Každá postava má také svoje vlastní statistiky, které určují, pro kterou práci se vlastně hodí. Tím pádem obyvatelé s největší silou jsou nejúčinnější při práci v elektrárně a naopak postava která má vysokou inteligenci najde uplatnění v laboratoři. Je to pouze další aspekt, který prohlubuje zážitek ze hry.

Odzkoušeno, ale v mém případě to tak spolehlivě nefungovalo.
Odzkoušeno, ale v mém případě to tak spolehlivě nefungovalo.
Dítě si můžete samozřejmě i přejmenovat.
Dítě si můžete samozřejmě i přejmenovat.

Snad poslední věc, kterou jsem nezmínil je široká škála různého oblečení a hlavně zbraní. Každý kus oblečení má své plusy, některé přidají postavě sílu, jiné inteligenci či charisma. Zbraně jsou zase totožné s těmi, které jsme používali v předchozích hrách Fallout.

*Článek obsahuje obrázek, stažený z internetu.
*Článek obsahuje obrázek, stažený z internetu.
Hodnocení hry
Skóre hry 10 10/10
Líbí se mi
  • Atmosféra hry
  • Cena - žádná není
  • Vše
Verdikt: Celkově jsem nemohl jinak, než hodnocení 10. Hra je skvělá, dobře se hraje, dobře vypadá a co víc - je zadarmo. Samozřejmě, že hra řekne více fanouškům této série, nicméně si myslím, že bavit bude každého. Dle mého názoru, jedna z nejlepších her na mobilní zařízení.
Tisk
Hodnocení:
( Zbývá 8 hlasů pro zveřejnění hodnocení ) Ohodnoťte článek kliknutím na hvězdičku.
 

Napsat nový komentář

Komentář k blogovému článku Fallout Shelter - minirecenze
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Little Boy    Souhlasím, že hra po čase omrzí, ale těžko ji to vytýkat, když je hra zdarma.Little Boylittle-boy172    7.9.2015 11:17 Little Boy

Souhlasím, že hra po čase omrzí, ale těžko ji to vytýkat, když je hra zdarma.

KIWI10   1x   Dobrá hra.
Len jeden veliký problém.
Po čase omrzí.
KIWI10kiwi1040521
    5.9.2015 20:12
KIWI10

Dobrá hra.
Len jeden veliký problém.
Po čase omrzí.

Laddys    Škoda jen, že se hra žačne sekat když už má vault přes 100 lidíLaddysladdys1697    3.9.2015 16:33 Laddys

Škoda jen, že se hra žačne sekat když už má vault přes 100 lidí

SamFisher    Little Boy: ale jinak dobrá recenze :-DSamFishersamfisher16017    3.9.2015 16:17 SamFisher

Little Boy: ale jinak dobrá recenze :-D

Little Boy    SamFisher: Jo, to mi dělá největší starosti vždy. I když po sobě článek přečtu 4x tak stejně se tam něco najde :-D.Little Boylittle-boy172    3.9.2015 11:46 Little Boy

SamFisher: Jo, to mi dělá největší starosti vždy. I když po sobě článek přečtu 4x tak stejně se tam něco najde :-D.

SamFisher    Pěkná recenze, jen tam máš pár gramatických chyb :-)SamFishersamfisher16017    3.9.2015 05:12 SamFisher

Pěkná recenze, jen tam máš pár gramatických chyb :-)

Little Boy    Veenaa: Samozřejmě nerecenzuji hru po dvou dnech hraní. Hru jsem hrál alespoň tři týdny, než mi (mojí vinou přiznávám) vymřela většina obyvatel Vaultu. Hru jsem hrát přestal a smazal ji, ale když jsem se teď rozhodl napsat na ni recenzi, tak jsem si řekl, že by bylo fajn mít pár svých obrázků :-) .Little Boylittle-boy172    3.9.2015 03:50 Little Boy

Veenaa: Samozřejmě nerecenzuji hru po dvou dnech hraní. Hru jsem hrál alespoň tři týdny, než mi (mojí vinou přiznávám) vymřela většina obyvatel Vaultu. Hru jsem hrát přestal a smazal ji, ale když jsem se teď rozhodl napsat na ni recenzi, tak jsem si řekl, že by bylo fajn mít pár svých obrázků :-) .

ltr33    Limec - ale zabavilo ne? A to je to hlavní.... žádná hra ti nevydrží navěky...ltr33ltr3311336    3.9.2015 00:59 ltr33

Limec - ale zabavilo ne? A to je to hlavní.... žádná hra ti nevydrží navěky...

Limec   3x   zabava na par dni, to si nezaslouzi ani 5/10Limeclimec16105    2.9.2015 22:41 Limec

zabava na par dni, to si nezaslouzi ani 5/10

Salam   1x   Mezi slepymi jednooky kralem. Hrani na mobilu/tabletu je z pohledu narocnejsiho hrace zoufalost. (otazka je jestli je tohle platforma pro takovouhle skupinu lidi :D) . Prvnich par dnu super (nic novyho ale v kabatku falloutu to snad na kazdeho fanouska zapusobi) ... po par dnech strasna nuda kdy akorat posilate lidi do wastelandu a pak pet dnu cekate nez se vrati.Salamsalam32188    2.9.2015 20:35 Salam

Mezi slepymi jednooky kralem. Hrani na mobilu/tabletu je z pohledu narocnejsiho hrace zoufalost. (otazka je jestli je tohle platforma pro takovouhle skupinu lidi :D) . Prvnich par dnu super (nic novyho ale v kabatku falloutu to snad na kazdeho fanouska zapusobi) ... po par dnech strasna nuda kdy akorat posilate lidi do wastelandu a pak pet dnu cekate nez se vrati.

limpi    Pěkně napsáno :)limpilimpi10275    2.9.2015 20:32 limpi

Pěkně napsáno :)

Veenaa   6x   Požádal bych autora, aby po měsíci hraní napsal recenzi ještě jednou :-)Veenaaveenaa9429    2.9.2015 19:42 Veenaa

Požádal bych autora, aby po měsíci hraní napsal recenzi ještě jednou :-)

Veenaa   5x   Požádal bych autora, aby po měsíci hraní napsal recenzi ještě jednou :-)Veenaaveenaa9429    2.9.2015 19:42 Veenaa

Požádal bych autora, aby po měsíci hraní napsal recenzi ještě jednou :-)

Ondr4h   1x   Není to špatná hra, ale neodsýpá to jak by mělo a když doufám že přijde nějaká změna přijdou spíše problémy. Snažím se hrát s rozumem, ale je to nuda hraju to pátý den v kuse a už nemám náladu na další pokračování. Oni počítají s tím že si netrpělivý člověk nějaký ten lunch box koupí...Ondr4hondr4h17156    2.9.2015 19:33 Ondr4h

Není to špatná hra, ale neodsýpá to jak by mělo a když doufám že přijde nějaká změna přijdou spíše problémy. Snažím se hrát s rozumem, ale je to nuda hraju to pátý den v kuse a už nemám náladu na další pokračování. Oni počítají s tím že si netrpělivý člověk nějaký ten lunch box koupí...

Bonpar   5x   Až se dostanete ke 200 lidí, pochopíte, že už to vlastně hra není. Někdo hodně nedořešil nějaký cíl celé hry... Poté, co postavíte i tu továrnu na colu, ztrácíte jakoukoliv motivaci hrát dál.Bonparbonpar6370    2.9.2015 19:33 Bonpar

Až se dostanete ke 200 lidí, pochopíte, že už to vlastně hra není. Někdo hodně nedořešil nějaký cíl celé hry... Poté, co postavíte i tu továrnu na colu, ztrácíte jakoukoliv motivaci hrát dál.

skylines   6x   Hra je to dobrá jen mě určitě po čase omrzí a bude to brzo. .skylinesskylines11568    2.9.2015 19:15 skylines

Hra je to dobrá jen mě určitě po čase omrzí a bude to brzo. .

Rappix   7x   Tak z mého osobního pohledu bych dal na mobilní poměry slušných 7/10. Ze začátku všechno hezky odsejpá ale po pár dnech mi hra přišla neuvěřitelně repetitivní. Ale samozřejmě i zde platí 100 lidí 100 chutí.Rappixrappix10626    2.9.2015 19:13 Rappix

Tak z mého osobního pohledu bych dal na mobilní poměry slušných 7/10. Ze začátku všechno hezky odsejpá ale po pár dnech mi hra přišla neuvěřitelně repetitivní. Ale samozřejmě i zde platí 100 lidí 100 chutí.

Alfajk    super hra, souhlasim, ze je to jedna z nejlepsich co na mobily je, jen by nemusela mit tak pekelne dlouhej ten prvni loading, ale to se da vydrzetAlfajkalfajk16671    2.9.2015 18:44 Alfajk

super hra, souhlasim, ze je to jedna z nejlepsich co na mobily je, jen by nemusela mit tak pekelne dlouhej ten prvni loading, ale to se da vydrzet